Wachtdienst Waasland West

Wat : De Wachtdienst Waasland West is de groepering van alle huisartsen in de regio ten westen van St-Niklaas , meer bepaald in Waasmunster , Belsele , Sinaai en Elversele.

Deze vereniging stond in het verleden garant voor het verzekeren van de permanentie tijdens de nacht en tijdens weekend- en feestdagen. Sinds kort wordt enkel nog  de nachtelijke permanentie op weekdagen door Waasland West verzekerd , en is de permanentie tijdens het weekend en op feestdagen de taak geworden  van een grotere overkoepelende wacht:  de "Huisartsenwachtpost Waasland "

Voor wachtdiensten bestaan  sluitende afspraken .De patiënt mag zeker zijn dat zijn oproep wordt beantwoord . Er is ook onderlinge "briefing" : de eigen huisarts wordt door de wachtdokter op de hoogte gebracht bij elke tussenkomst .

Comform de richtlijnen van de gemeenschap staat de vereniging  ook in voor bijscholing van de leden ( in het kader van de accreditering ) en streeft ze naar kwaliteitsverbetering van de geneeskunde "op de eerste lijn" .

 

Telefoonnummer voor permanentie :

OP WEEKDAGEN  dient U te bellen op  nummer  052 / 46.36.00 om automatisch te worden doorverbonden met de wachtdoende arts. Deze zal zelf de telefoon aannemen en U verderhelpen vanuit zijn eigen praktijk.

 

Op  ZATERDAGEN ,  ZONDAGEN  EN  FEESTDAGEN   wordt de permentie met ingang van 8 mei 2015 verzekert door één centrale wachtpost waar alle huisartsen van een ruime regio in het Waasland aan deelnemen .Een telefonist zal de telefoon aannemen en er voor zorgen dat U kan gezien worden door een zittende wacht in de post ,of zal beslissen een rondrijdende wachtdokter bij u thuis langs te sturen.

Huisartsenwachtpost Waasland    P.J. Charlottelaan 31 D Sint-Niklaas    03/ 361 0 361